Hakkımda

İnsan (Human),
Dünya vatandaşı (World citizen),
Düşünür (Philosopher),
Ziraat mühendisi (Agricultural engineer),
Bilim insanı (Scientist),
Araştırmacı (Researcher),
Bitki doktoru (Plant doctor),
Koca (Husband),
Baba (Father),
tamam tamam bu kadar yeter 🙂 / ok ok that’s enough… :))

Doğruyu söyleyenin dokuz köyden kovulduğu fani ve fena köylerde barınmak için koşturmak yerine onuncu köyde bekaya kavuşmalı, elif gibi dik ve dos doğru olmalıyız…
/
Instead of trying to shelter/survive in the villages; where the man who speaks truth is banished, where is mortal and evil, we must be immortal in the tenth village and be truthful and straight ahead.

Öğrenmeli ve öğretmeliyiz,
Sevmeli ve sevdirmeliyiz,
Muhakkak ki sevgimiz ve bilgimiz ancak çoğaldıkça bizlere bencilliğimizi unutturacaktır.
/
We should,
Learn and teach what we’ve learned,
Love and endear.
It is obvious, as our love and knowledge are multiplied, we will forget our selfishness.

Dünya misafirhanesinin aciz misafirleri olan bizler; kaçınılmaz olan ayrılıklara doğru yol alırken, buluşmalarımızı, sevinçlerimizi ve muhabbetlerimizi baki kılmaya çalışmalıyız.
/
We, the poor guests of the Earth (guesthouse), while we are heading towards the inevitable divisions, we must try to keep our togetherness, joy and conversation immortal.

Şüphe yok ki: (her nefs) her canlı (ölümü tadacaktır) ölümün acısını hissedecektir, ruhu cesedinden ayrılacaktır, hiçbir kimse bu dünyada kalıcı değildir. Artık hiçbir kimse, başkasının ölümünden dolayı sevinmemelidir, er geç kendisi de ölecektir. (Enbiya suresi, 35. Ayet)
/
Every soul will taste death. Nobody is permanent on this Earth. Nobody should be pleased because of the death of others. Soon or later they will be dead too. (Surah Enbiya, 21/35.)

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.